پاشش رنگ قطعات خودرو

دکوراتیو خودرو و قطعات پلاستیکی

امروزه با پیشرفت بخش صنعتی و صافکاری و تعمیرات خودرو تشخیص اینکه قطعات خودرو رنگ شده اند یا خیر به یک کارشناس نیاز است. در کارشناسی رنگ قطعات علاوه بر رنگ شدگی قطعات خودرو، به موارد دیگری مانند صافکاری شدن بدنه، قطعات خودرو از لحاظ آسیب دیدگی و یا تعویض شدن و موارد دیگر بدنه مورد بررسی قرار می گیرد. در بررسی و کارشناسی رنگ قطعات  درب ها، کاپوت جلو و عقب، شاسی، گلگیرها و سقف مورد بررسی قرار می گیرد.

انواع رنگ قطعات خودروها را به دو گروه متالیک و روغنی تقسیم می شوند. ابتدا رنگ خودرو از نوع متالیک نبود و روغنی بودند و از دولایه تشکیل می شدند که لایه ی اول را پرایمر یا آستر میگویند این لایه ی آستر واسطی بین رنگ اصلی و بدنه ی فلزی خودرو است و لایه ی روی آن همان رنگ اصلی می باشد.

رنگ های جدیدی که تولید شدند بنام رنگ متالیک هستند. این رنگ ها دو لایه ی آستر و رنگ اصلی را دارند و یک لایه ی دیگر بنام محافظ شفاف یا کیلر را نیز دارند. این لایه در سطح آخر رنگ قرار دارد و از دانه های اکلیلی درون رنگ خودرو محافظت میکند. دوام و براقیت رنگ های متالیک بخاطر وجود این لایه است و به همین خاطر رنگ متالیک مقاومت بالایی دارد. این رنگ ها بخاطر خط و خش هایی که برمی دارند، به مرور زمان ممکن است که مات شوند.

رنگ پلاستیکی قطعات خودرو

قطعات پلاستیکی در صنایع مختلف، کاربرد زیادی دارند. یکی از این صنایع، صنعت خودرو سازی است. قطعات پلاستیکی مختلفی در خودرو به کار می‌روند. قطعاتی مانند داشبورد، مه شکن، جلو پنجره، سپر و آینه بغل، همگی از جنس پلاستیک می‌باشند. همچنین لوازم تزئینی زیادی هم به صورت پلاستیکی در خودروها کاربرد دارند. این قطعات پلاستیکی نمی توانند بدون رنگ در یک ماشین نصب شوند و حتماً باید قبل از نصب در خودرو، رنگ آمیزی شوند. منظور از رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی خودرو، پاشیدن رنگ بر روی قطعاتی است که دارای پایه گرید یا رتبه بندی مختلف پلاستیکی و پلیمری هستند.

مهمترین فایده رنگ پاشی قطعات پلاستیکی خودرو، بالا رفتن مقاومت آن قطعه و همچنین کیفیت و کارایی آنها است. همچنین رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی خودرو، امکان خورده شدن سطح آن را کاهش می‌دهند. جدای از همه این مزایا، باید به زیبا شدن قطعات پلاستیکی خودرو بعد از رنگ آمیزی هم اشاره کنیم. معمولاً فرآیند رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی خودرو توسط دستگاه صورت می‌پذیرد؛ ولی اگر در نقاط خاصی از این قطعات پلاستیکی خودرو، امکان پاشش رنگ به وسیله دستگاه وجود نداشته باشد، از اسپری دستی بهره گرفته می‌شود.

البته رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی خودرو می‌تواند، دارای معایبی هم باشد. اگر عملیات رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی خودرو به صورت حرفه ای و به درستی صورت نپذیرد و یا از رنگ با کیفیتی استفاده نشود، باعث می‌شود آن قطعات، کیفیت خود را به مرور زمان از دست بدهند و طول عمر آنها کاهش پیدا کند. البته کثیف بودن سطح قطعه پلاستیکی قبل از آغاز عملیات رنگ آمیزی هم می‌تواند باعث  شود که آن قطعه به درستی رنگ نشود و پس از مدت نه چندان زیادی هم ظاهر قطعه زشت شود و هم دچار خوردگی گردد.

پنج نکته ای که باید قبل از رنگ کردن قطعات خودرو بدانید

رنگ کردن قطعات خودرو می تواند کاری پر هزینه باشد. در صورتی که شما می خواهید این کار را انجام دهید این نکات را در نظر داشته باشید.

اولین کاری که در رنگ کردن قطعات خودرو مهم است انجام دهید ایمنی بودن کار است؛ شما باید از ماسک مخصوص این کار و همچنین دستکش و عینک مخصوص استفاده کنید تا گرد رنگ برای شما مشکلی ایجاد نکند.

دوم اینکه باید مکانی مناسب برای اینکار در نظر بگیرید. مکانی که دارای سقف و تهویه ی هوای مناسب باشد و همچنین عاری از گرد و غبار باشد و نور خوب و فضای کافی داشته باشد. همچنین می توانید که دیوار ها را با ورقه های پلاستیکی بپوشانید تا تمیزی کار بیشتر شود.

رنگی مناسب برای خودروی خود انتخاب کنید. می توانید کد رنگ خودروی خود را پیدا کرده و مطابق با آن رنگ بخرید و یا اگر می خواهید میتوانید کاملا رنگ قطعات را عوض کنید.

برای رنگ کردن قطعات خودرو علاوه بر لوازم ایمنی و رنگ مناسب، وسایل و ابزار مناسب نیز باید داشته باشید. بعضی از این وسایل شامل: سمباده نرم، تینر، آستری، نوار چسب کاغذی و سنباده زن برقی و…

مراحل رنگ کردن قطعات خودرو

برای شروع بکار رنگ کردن قطعات خودرو ابتدا باید گرد و غبار روی سطح ماشین را تمیز کنید و هرگونه خراشیدگی و یا زنگ زدگی روی ماشین را تمیز و با سمباده صاف و کاملا تمیز نمایید. حرکت سمباده را باید به صورت دورانی روی سطح خودرو باشد. اگر تمام سطح خودرو را سمباده زده و به قسمت فلزی بدنه رسیده باشید و سپس رنگ کردن را شروع کنید، کار شما تمیز تر خواهد شد.

قطعات پلاستیکی و یا قطعات دیگر خودرو را می توانید جدا کنید. در این صورت رنگ کردن آنها آسانتر خواهد بود.

با یک دستمال آغشته به  الکل و یا محلول رقیق کننده تمام سطوح کار را تمیز نمایید تا هیچ گرد و غباری روی آن نماند.

برای اینکه قسمت های دیگ رنگی نشوند می توانید آنها را با روزنامه و کاغذ بپوشانید.

در صورتی که سطح آماده است، کار خود را با زدن ضد زنگ شروع کنید و بعد از آن می توانید از پوشش پایه برای پوشاندن درز ها و صاف تر کردن سطح استفاده کنید.

می توانید دوباره برای صاف شدن سمباده زده و سپس سطح را تمیز کرده تا گرد و غباری روی آن نباشد و سپس رنگ را بزنید.

شما می توانید با استفاده از رنگ پاش یا اسپری کردن خودرو خود را رنگ کنید.  رنگ پاش های مختلف دستورالعمل های متفاوتی دارند پس بهتر است که ابتدا نحوه کار با آن را بیاموزید. اگر تا بحال از آن استفاده نکرده اید بهتر است که ابتدا روی یک قطعه به صورت تمرینی کار کرده و سپس به سراغ کار اصلی بروید.

کوره رنگ قطعات خودرو

کوره رنگ قطعات خودرو در فرایند رنگ آمیزی قطعات، استفاده فراوانی دارد. برای اینکه رنگ بر روی قطعات، ثابت شود، آن ها را پس از رنگ آمیزی در داخل کوره رنگ قطعات خودرو قرار می‌دهند. کوره رنگ قطعات خودرو در ابعاد و سایزهای مختلف و همچنین به صورت‌های زیر وجود دارد:

  1. کوره رنگ یک طرف درب
  2. کوره رنگ دو طرف درب
  3. کوره رنگ مبدل سقفی
  4. کوره رنگ مبدل انتها
  5. کوره رنگ مبدل بغل

کوره پخت رنگ با مشعل گازی و گازوئیلی کار می‌کند. در کوره پخت رنگ از پشم سنگ تخته ای با دانسیته بسیار بالا به منظور ایجاد عایق حرارتی و عایق دما استفاده می‌شود. همچنین آب بندی درزهای کوره رنگ به وسیله سیلیکون نسوز صورت می‌پذیرد.

مقایسه ی رنگ پاشی قطعات خودرو با رنگ کردن قطعات خودرو

رنگ کردن قطعات خودرو با رنگ پاشی آن تفاوت هایی دارد. رنگ کردن قطعات خودرو بصورت دستی می تواند زمان بیشتری از ما بگیرد و همچنین نیرو و انرژی بیشتری نیاز دارد و ممکن است که کیفیت کار کمتر شود اما در رنگ پاشی که با استفاده از سیستم مخصوص انجام می شود در زمان و نیروی کار و انرژی صرفه جویی می شود و همچنین کیفیت کار بالاتر می رود. همچنین در سیستم های رنگ پاشی می توان از رنگ های مختلفی استفاده کرد که در این صورت تنوع کار بالا می رود.

معایب رنگ قطعات خودرو

همیشه رنگ بودن یک خودرو دلیل بر وجود عیب و ایراد در خودرو نیست گاهی مالک خودرو با توجه به سلیقه ای که داشته خودرو را رنگ کرده است. قیمت خودرو های رنگ شده کاهش می یاید و هر نوع رنگ شدگی تاثیر های متفاوتی در قیمت خودرو دارد.

مزایا رنگ قطعات خودرو

بعضی از عواملی که بر رنگ قطعات  تاثیر می گذارند. در نظر داشته باشید که اگر خودرو خوب و مناسب رنگ شده باشد این آسیب ها کمتر به آن وارد می شوند.

رنگ خودرو ها در اثر عوامل فیزیکی و شیمیایی مختلفی دچار آسیب میشوند مانند باران های اسیدی؛ وقتی باران یا برف می آید آلودگی های ناشی از آلاینده های کارخانه ها و یا ماشین ها همراه با قطرات باران روی سطح خودرو می ریزند و بعد از تبخیر شدن قطرات آب حالت اسیدی روی بدنه ایجاد میشود که بهتر است بعد از باران باریدن ماشین را بشویید.

بعضی از واکسن ها و پولیش ها که از مواد نامرغوب ساخته شده باشند به رنگ خودرو آسیب وارد می کنند.

برای شستشوی خودرو باید از مواد شوینده مناسبی استفاده کرد تا باعث آسیب به رنگ و قطعات پلاستیکی نشود. و دیگر اینکه اگر از کارواش برای شستن خودروی خود استفاده میکنید بهتر است که از جاهایی استفاده کنید که با آب فشار بالا شستشو میدهند زیرا که استفاده از برس اثری روی لایه ی شفاف رنگ ایجاد میکند.

نتیجه گیری: با پیشرفت های بسیار در زمینه ی صنعت خودرو و همچنین تکنولوژی رنگ سازی، سیستم رنگ قطعات خودرو ها نیز بسیار پیشرفت کرده و ابزار ها و دستگاه هایی تولید شده که این کار را با کیفیت بسیار بالاتری انجام می دهند . از نظر نوع رنگ ها نیز رنگ های متنوعی تولید شده است که نسبت به رنگ های قدیمی تر کیفیت بالاتری دارند. رنگ خودرو توسط متخصصان این زمینه طوری ساخته میشود که در شرایط جوی مختلف عملکرد مناسبی داشته باشد و بتواند رضایت مشتریان را جلب کند. رنگ ها توسط شرکت هایی که مهارت لازم را جهت ترکیب و تست رنگ را بصورت عملی و تجربی دارند، ساخته میشوند.

معرفی شرکت پایا پلیمر پارس: شرکت پایا پلیمر پارس کار خود را در سال 1353 با تولید قطعات پلاستیکی خانگی شروع کرد. این شرکت بعد از چند سال با خرید ماشین آلات جدید و پیشرفته به تولید قطعات خودرو و صنعتی روی آورد. و در حال حاضر فعالیت شرکت در زمینه ی تولید قطعات پلاستیکی، پاشش رنگ و مونتاژ آن می باشد. شرکت پایا پلیمر پارس با به کارگیری ماشین آلات پیشرفته و نیروی مختصص، هدف خود را بر کیفیت و جلب رضایت و اعتماد مشتریان خود قرار داده است.