رنگ پاشی قطعات پلاستیکی چیست؟

خدمات رنگ پاشی قطعات پلاستیکی (Coating)، امروزه جزو جدیدترین خدمات صنایع رنگی است. قطعات پلاستیکی در صنایع گوناگونی کاربرد دارند. از رنگ پاشی قطعات پلاستیکی معمولاً برای رنگ‌آمیزی قطعات مختلفی مانند قطعات پلاستیکی لوازم خانگی (لوازم آشپزخانه مثل بدنه یخچال، تلفن، جاروبرقی و…)، لوازم الکتریکی و الکترونیکی (کلید و پریز برق، بدنه دستگاه کارت‌خوان، بدنه تلفن همراه و … )، قطعات کامپیوتری (بدنه کیبورد، موس، و … )، قطعات لوازم آرایشی (بدنه لوازم برقی، برس و … )، قطعات پلاستیکی خودرو (داشبورد، آینه بغل، مه‌شکن، سپر، جلو پنجره و … )، لوازم تزئینی و غیره استفاده می‌شود. در واقع منظور از رنگ پاشی قطعات پلاستیکی، رنگ پاشی بر روی لوازمی بر پایۀ گریدهای(رتبه بندی) مختلف پلاستیکی یا پلیمری مثل اکریلو نیتریل بوتادین استایرن ای بی اس (ABS)، پلی پروپیلن پی پی (PP) ، پلی آمید پی ای (PA)، ترموپلاستیک آلاستومر تی پی ای- او (TPE-O)، پلی استایرن (Polystyrene) و … است. برای رنگ پاشی قطعات پلاستیکی از رنگ‌های مایع (تک جزیی – دوجزیی) استفاده می‌شود. رنگ‌های مایع تک جزیی یا هوا خشک، با تینر ترکیب می‌شوند و احتیاجی به کوره ندارند؛ اما در ترکیب رنگ‌های مایع دو جزیی علاوه بر تینر، از هاردنر یا خشک‌کننده رنگ نیز استفاده می‌شود. ممکن است رنگ پاشی قطعات پلاستیکی بسته به نوع جنس قطعه، با آستر و یا بدون آستر انجام شود. آستر باعث پوشش و چسبندگی بیشتر رنگ می‌شود. معمولاً گریدهای ای بی اس نیاز به آستر ندارند؛ در عوض برای رنگ پاشی مواد پی پی نیاز به آستر است.

قبل از پاشش رنگ به بدنه هر بدنه هر کدام از نظر گرد و غبار توسط باد پاک شده و توسط دستمال مخصوص پاشش آستر تمیز می گردند.در نقاطی که امکان پاشش رنگ توسط دستگاه رنگ میسر نیست از اسپری های دستی استفاده می شود .

 

رنگپاشی قطعات پلاستیکی - پایا پلیمر پارس

 

مراحل رنگ پاشی قطعات پلاستیکی

فرآیند پوشش‌دهی و رنگ‌ پاشی قطعات پلاستیکی، به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی مواد پلاستیکی یا پلیمری، از رنگ پاشی فلزات و مواد دیگر متفاوت است. به طورکلی می‌توان فرآیند پوشش‌دهی و رنگ پاشی قطعات پلاستیکی را در سه مرحله خلاصه کرد:

مرحله آماده سازی و تمیزکاری سطح قطعه مورد نظر

برای رنگ پاشی قطعات پلاستیکی، ابتدا لازم است به منظور افزایش رنگ‌پذیری و چسبندگی رنگ، کیفیت بهتر و دوام بیشتر رنگ، و تطابق با رنگ‌های جدید سطح قطعه آماده شود. در واقع در این مرحله سطح قطعه مورد نظر تمیز می‌شود و از ذرات، ناخالصی‌ها و اضافات پلاستیک موجود در سطح و به طورکلی از هرگونه چربی (ناشی از قالب‌گیری)، غبار (ناشی از سمباده‌کشی و برش) و آلودگی پاک می‌شود. اگر این مرحله به درستی اجرا نشود، ممکن است بر قابلیت چسبندگی و رنگ‌پذیری آن تأثیر منفی بگذارد. به طورکلی مرحله‌ی تمیزکاری و آماده سازی سطح قطعه می‌تواند به صورت دستی، با استفاده از بخار حلال، مواد قلیایی، مواد اسیدی، مواد امولسیون و یا با استفاده از حلال بر پایه آب صورت گیرد.

فعال‌سازی قابلیت رنگ‌پذیری و چسبندگی قطعه مورد نظر

همانطور که می‌دانیم، قابلیت رنگ‌پذیری مواد پلیمری و پلاستیکی با فلزات متفاوت است. در بسیاری از مواد پلاستیکی خاصیت آب‌گریزی مشاهده می‌شود. همچنین مواد پلاستیکی قطبیت پایینی دارند و همین امر بر میزان چسبندگی در آنها تأثیر منفی دارد. برای فعال‌سازی قابلیت رنگ‌پذیری قطعه مورد نظر راه‌های مختلفی وجود دارد. این کار ممکن است به روش‌های شعله‌گیری (Flaming)، روش الکتریکی یا کرونا (Corona) و یا گاز پلاسما انجام شود.

  1. شعله‌گیری: این روش برای تقویت قطبیت سطح قطعه پلاستیکی انجام می‌شود. در روش شعله‌گیری، با اعمال کوتاه مدت جریان شعله گاز طبیعی بر روی سطح قطعه، اکسیداسیون صورت می‌گیرد و همین امر باعث می‌شود سطح قطعه به قطبیت کافی برای چسبندگی برسد.
  2. کرونا: این روش در واقع یک نوع روش الکتریکی است، به طوری‌که سطح قطعه در معرض شوک الکتریکی برق ولتاژ بالا قرار می‌گیرد و همین امر باعث فعال شدن سطح آن می‌شود.
  3. گاز پلاسما: اعمال انژی به گاز یونیزه شده، باعث ایجاد پلاسما می‌شود. زمانی که این فرآیند بر روی سطح قطعه انجام شود، رادیکال‌های آزاد و گروه‌های قطبی بر روی سطح قطعه پلیمری یا پلاستیکی تشکیل می‌شوند و سطح قطعه دارای خاصیت میکروبلاستینگ می‌شود که به تمیزی قطعه کمک قابل توجهی می‌کند. در این فرآیند می‌شود از گازهای اکسیژن، هیدروژن، آرگون، نیتروژن و هر نوع گاز دیگری استفاده کرد. در این روش تمام نقاط سطح قطعه (برآمدگی‌ها، فرورفتگی‎ها، شکاف‌ها و حفره‌ها)، کاملاً آماده می‌شوند. درواقع استفاده از گاز پلاسما بر روی سطح قطعه به صورت یکنواخت صورت می‌گیرد و هیچ‌گونه آثار تخریبی نخواهد داشت؛ به همین دلیل می‌توان گفت این روش بر روش‌های دیگر، خصوصاً روش شعله‌گیری، ارجحیت دارد. روش استفاده از گاز پلاسما به دلیل استفاده از گازهای ارزان (حتی هوای معمولی) با حجم حداقلی، نسبت به روش‌های دیگر بسیار بهینه‌تر و مقرون به صرفه‌تر است. ضمناً در این روش نیاز به چربی‌گیری با حلال نیست.

 

قطعات پلیمری خودرو-پایاپلیمرپارس

اجرای پوشش (آسترکشی و رنگ پاشی قطعه پلاستیکی)

بعد از انجام مرحله‌ی تمیزکاری، آماده سازی و فعال سازی سطح قطعه، نوبت به مرحله ی آسترکشی و رنگ پاشی قطعه مورد نظر است. همان‌طور که پیشتر ذکر شد، برای رنگ پاشی قطعه پلاستیکی، بسته به نوع جنس قطعه، ممکن است نیاز به آسترکشی قطعه باشد.

رنگ پاشی قطعات پلاستیکی با توجه به نوع قطعه، میزان کیفیت و نوع رنگ مورد استفاده برای آن، به روش‌های مختلفی ممکن است انجام شود: مثلاً با استفاده از قلم مو، رنگ‌آمیزی به روش غوطه‌وری قطعه، پوشش سیالی، پوشش پرده‌ای به همراه انواع مختلف پاشش اسپری.

اما به طورکلی، در مرحله ی آسترکشی و رنگ پاشی قطعات پلاستیکی، معمولاً سه مرحله صورت می‌گیرد:

الف) زدن‌رنگ پرایمر؛

ب) رنگ‌آمیزی پایه و بیس کار؛

ج) رنگ‌آمیزی اصلی؛

د) فیکس رنگ با استفاده از کیلر یا فیکس کننده‌هایی از این قبیل؛

خشک‌کردن و پخت کوره‌ای (بسته به نوع قطعه و نوع رنگ)

مرحله خشک‌کردن و پخت معمولاً در کوره یا آون انجام می‌شود. از عوامل مهم در پخت کوره‌ای برای رنگ پاشی قطعات پلاستیکی، باید به دمای کوره و مدت زمان پخت اشاره کرد. معمولاً برای پخت قطعات پلاستیکی، از دمای 80 درجه‌ی سانتی‌گراد استفاده می‌شود. مدت زمانی که برای پخت قطعات پلاستیکی لازم است، معمولاً 40 دقیقه است.

رنگ پاشی قطعات پلاستیکی-پایاپلیمرپارس

رنگپاشی قطعات پلاستیکی از طریق لوله

امروزه رنگ‌پاشی قطعات پلاستیکی، از مدرن ترین کارهایی است که در صنایع رنگی صورت می‌پذیرد. از آنجایی که قطعات پلاستیکی در تمام صنعت‌ها به طور گسترده به کار می‌روند، رنگ آمیزی آن‌ها می‌تواند به آن صنعت‌ها کمک شایانی بکند. از رنگ‌پاشی قطعات پلاستیکی به منظور رنگ آمیزی قطعات مختلف پلاستیکی استفاده می‌شود. این موارد عبارت هستند از:

  1. قطعات پلاستیکی مربوط به لوازم خانگی مانند بدنه یخچال، جارو برقی، تلفن، تلویزیون، گلدان و غیره
  2. قطعات پلاستیکی مربوط به لوازم الکترونیکی مانند بدنه گوشی موبایل، بدنه دستگاه کارت خوان و غیره
  3. قطعات پلاستیکی ماشین مانند آینه بغل، مه شکن، آیینه داخل ماشین، سپر جلو، سپر عقب، دکمه‌های داخل ماشین، دستگیره‌های درب، پنجره و داشبورد و غیره
  4. قطعات پلاستیکی مربوط به لوازم تزئینی ماشین و منزل و …
  5. قطعات پلاستیکی مربوط به لوازم آرایشی و بهداشتی مانند برس و انواع لوازم برقی آرایشی و …

رنگ پاشی قطعات پلاستیکی به چند روش مختلف صورت می‌پذیرد که یکی از این روش‌ها، رنگ پاشی قطعات پلاستیکی از طریق لوله است. رنگ پاشی قطعات پلاستیکی با هر روشی که صورت پذیرد باید قبل از انجام رنگ آمیزی، قطعه مورد نظر به صورت کاملاً دقیق شست و شو شود و هیچ گونه گرد و خاک و روغن و چربی و غیره بر روی آن باقی نماند. در غیر این صورت، رنگ به صورت خوب و با کیفیت بر روی قطعه مورد نظر نمی چسبد.

شرکت پایا پلیمر پارس، خدمات رنگ پاشی قطعات پلاستیکی  از طریق لوله را انجام می‌دهد. در این شرکت از افراد متخصص و باتجربه و باسواد استفاده شده است. همچنین تجهیزاتی که در این شرکت وجود دارند جزء بهترین تجهیزات رنگ پاشی قطعات پلاستیکی در دنیا محسوب می‌شوند.

 

برای آشنایی با نحوه تزریق پلاستیک کلیک کنید .

 

رنگپاشی قطعات پلاستیکی از طریق باتری

رنگ پاشی قطعات پلاستیکی به چند روش مختلف صورت می‌پذیرد که یکی از این روش‌ها، رنگ پاشی قطعات پلاستیکی از طریق باتری است. فرقی نمی کند رنگ پاشی قطعات پلاستیکی با چه روشی انجام شود؛ در هر صورت باید قبل از شروع عملیات رنگ‌ پاشی، سطح قطعه پلاستیکی که قصد رنگ آمیزی آن را دارید، تمیز شود. نباید به هیچ عنوان، کثیفی بر روی سطح قطعه پلاستیکی باقی بماند. در غیر این صورت رنگ به صورت خوب و با کیفیت بر روی قطعه مورد نظر نمی چسبد.

شرکت پایا پلیمر پارس یکی از معتبرترین شرکت‌هایی که در زمینه رنگ پاشی قطعات پلاستیکی خودرو کار می‌کند. تمام لوازم و ابزار آلات لازم رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی خودرو و سایر قطعات پلاستیکی را می‌توانید از سایت این شرکت خریداری کنید. آدرس اینترنتی سایت این شرکت هم https://payapolymerpars.com/ است.  آدرس فیزیکی شرکت پایا پلیمر پارس هم در جاده ساوه، شهرک صنعتی نصیرآباد، سرو یک و پلاک ۲ می‌باشد . شرکت پایا پلیمر پارس خدمات رنگ پاشی قطعات پلاستیکی از طریق باتری را انجام می‌دهد. در این شرکت از افراد متخصص و باتجربه و باسواد استفاده شده است. همچنین تجهیزاتی که در این شرکت وجود دارند از بهترین تجهیزات رنگ پاشی قطعات پلاستیکی موجود در ایران محسوب می‌شوند.

بنر تماس با ما - پایاپلیمر پارس

مزایا رنگ پاشی قطعات پلاستیکی

در واقع یکی از مهمترین اهداف و مزایای پوشش‎دهی و رنگ پاشی قطعات پلاستیکی کیفیت، کارایی، مقاومت قطعه و جلوگیری و محافظت از خوردگی سطح قطعه و به طورکلی دوام و طول عمر قطعه است. در کنار این مسئله، زیبایی قطعه نیز از مهمترین اهداف و مزایای رنگ پاشی قطعات پلاستیکی به شمار می‌آید.

برای دیدن پاشش رنگ  کلیک کنید .

معایب رنگ پاشی قطعات پلاستیکی

پیشتر از مزایای رنگ پاشی قطعات پلاستیکی گفته شد؛ اما حالا باید بگوییم، رنگ پاشی قطعات پلاستیکی، مانند هر نوع خدمات دیگری ممکن است دارای معایبی نیز باشد. اینکه چگونه اصول و مراحل رنگ پاشی بر روی قطعه صورت می‌گیرد، نقش بسیار تعیین کننده‌ای در کیفیت رنگ قطعه خواهد داشت. اگر این اصول و مراحل به خوبی انجام نشوند، ممکن است رنگ سطح قطعه، عملکرد عکس داشته باشد. به عنوان مثال، اگر عوامل اجرای رنگ پاشی قطعات پلاستیکی، علم، تجربه و مهارت فنی کافی در شناخت فرمولاسیون و رنگ شناسی، شناسایی جنس و نوع قطعه و علم به اجرای فرآیند رنگ پاشی را نداشته باشند، ممکن است رنگ کیفیت لازم را نداشته و خیلی زود باعث بروز اشکالات در رنگ آسیب قطعه و نازیبایی آن شود. انتخاب نادرست رنگ متناسب با جنس قطعه، وجود آلودگی‌ها و چربی‌های سطح قطعه و ناسازگاری آستر و لایه نهایی می‌تواند باعث تخریب، لایه‌لایه شدن و یا ترک‌خوردگی رنگ سطح قطعه شود.

موارد دیگری مثل عدم تمیزکاری و آماده‌سازی کامل سطح قطعه، عدم چسبندگی رنگ به دلیل وجود چربی بر سطح قطعه، ضخامت رنگ، تاول زدن، ایجاد حفره‌های کوچک و یا ایجاد حباب و هوای خارج نشده از سطح رنگ، اعمال در شرایط جوی نامناسب، فرآیند خشک شدن و پخت نیز در تعیین کیفیت رنگ و به دنبال آن طول عمر قطعه، نقش بسیار مهمی دارد.

 

قطعات پلیمری خودرو - پایا پلیمر پارس

 

رنگ پاشی قطعات پلاستیکی خودرو

امروزه در طراحی و تولید اتوموبیل‌های جدید، به منظور کاهش وزن و سبکی خودروها شاهد به‌کارگیری قطعات مختلف پلاستیکی به جای قطعات فلزی در آنها هستیم. حالا قطعات پلاستیکی به دلیل خواص مکانیکی بالا، ظاهر مطلوب و امکان رنگ‌پذیری جایگاه ویژه‌ای در صنایع خودروسازی دارند. استفاده از پلاستیک‌ها در صنایع خودروسازی، باعث افزایش دوام، مقاوت بیشتر قطعات در برابر خوردگی و همینطور انعطاف‌پذیری در طراحی و کاهش هزینه‌هاست. از قطعات پلاستیکی خودروها می‌توان به لوازم یدکی مثل درها، حفاظ‌های ایمنی، سپر، جلوپنجره، آیینه بغل، دستگیره‌ها و بسیاری دیگر از قطعات متفرقه اشاره کرد.

روش رنگ پاشی قطعات پلاستیکی و لوازم یدکی خودرو با قطعات فلزی به کار رفته خودروها متفاوت است و مشخصاً مواد اولیه مورد نیاز آن نیز متفاوت خواهد بود. رنگ پاشی قطعات پلاستیکی خودرو بهتر است حتماً به دست متخصصان و افراد با تجربه این کار صورت گیرد؛ چراکه اگر به درستی انجام شود، سال‌ها دوام خواهد داشت. اگر در رنگ پاشی قطعات پلاستیکی خودرو دقت نشود و به فرد کاربلد و متخصص واگذار نشود، خروجی کار بی‌کیفیت خواهد بود و درنتیجه قطعه مورد نظر طول عمر بالایی نخواهد داشت.

برخی ترجیح می‌دهند قطعات پلاستیکی خودروی خود را با استفاده از پاشش اسپری رنگ‌آمیزی کنند؛ باید گفت که این کار به دلیل عدم رعایت مراحل و اصول رنگ‌آمیزی بی‌دوام خواهد بود و آنهایی که از این روش استفاده می‌کنند، به زودی شاهد تخریب پوسته‌پوسته‌ شدن رنگ خواهند بود.

 

برای دیدن رنگ قطعات خودرو کلیک کنید .

 

به طورکلی مراحل رنگ پاشی قطعات پلاستیکی خودرو مطابق با همان مراحلی است که قبل‌تر از این توضیح دادیم؛ یعنی: ‌سازی و تمیزکاری، فعال‌سازی، رنگ پاشی، آسترکشی و در نهایت خشک کردن و پخت؛ اما نکته‎ای که در مراحل رنگ پاشی قطعات پلاستیکی خودرو مورد توجه هست این است که قبل از آماده سازی و تمیزکاری، نیاز است در قسمت‌های تخریب شده، قطعات بازسازی شوند. این بازسازی ممکن است به روش‌های تزریق و یا بتونه کاری انجام شود.

رنگ پاشی قطعات پلاستیکی خودرو به چند شیوه ممکن است انجام پذیرد: 1. رنگ پاشی قطعات پلاستیکی به روش دستی. 2. رنگ پاشی قطعات پلاستیکی به روش اتوماتیک.

امروزه برای رنگ پاشی قطعات پلاستیکی و پلیمری خودرو بیشتر از روش الکترواستاتیک که به نوعی همان ‌ی رنگ پاشی قطعات پلاستیکی به روش دستی است، استفاده می‌شود. این روش به دلیل بهبود کیفیت رنگ، سرعت بخشیدن به فرآیند رنگ آمیزی، کاهش آلودگی هوا، ارتقاء سطح سلامت افراد حاضر در کابین رنگ، بهبود شاخص‎های زیست محیطی و از همه مهم‌تر کاهش هزینه‌ها، محبوبیت یافته است.

در روش الکترواستاتیک از دو نوع پاشش رنگ استفاده می‌شود:

1- پاشش رنگ به روش کرونا: در این روش، سرعت باردارشدن ذرات رنگ بسیار بالاتر است. این روش برای انواع رنگ پودری مناسب است. در این روش پوشش دادن نقاط کور قطعه و زوایا و لبه‌ها به‌طور کامل انجام نمی‌شود و با تغییر ولتاژ امکان اصطلاحاً پوست پرتقالی شدن رنگ نیز وجود دارد.

2- پاشش رنگ به روش ترایبو: در پاشش رنگ به روش ترایبو نیاز به دستگاه ژنراتور ولتاژ نیست. روش ترایبو برای همه‌ی رنگ‌های پودری مناسب نیست. در این روش گوشه‌ها و لبه‌های قطعه‌های پلاستیکی به خوبی رنگ می‌شوند.

در روش رنگ پاشی الکترواستاتیک، قطعات پلاستیکی خودرو با رنگی که به کمک منبع ولتاژ قوی باردار شده، رنگ آمیزی می‌شوند. از مهم‌ترین مزایای استفاده این روش این است که ذرات رنگ پاشش شده به طور کامل بر سطح قطعه می‌نشینند و حجم هدر رفت رنگ به حداقل می‌رسد.

به‌طور کلی رنگ آمیزی الکترواستاتیک به روش‌های: پیش گرما، پس گرما، مشعل پاش، و مادون قرمز انجام می‌شود. در روش پیش گرما ابتدا قطعه حرارت کافی دریافت کرده و سپس رنگ آمیزی می‌شود؛ اما برعکس؛ در روش پس گرما ابتدا قطعه رنگ آمیزی می‌شود و سپس در معرض گرما قرار می‌گیرد. این متداول‌ترین شیوه رنگ آمیزی قطعات پلاستیکی خودرو به روش الکترواستاتیک است. در روش مشعل پاش، همزمان با پاشش رنگ، شعله و حرارت به رنگ القا می‌شود. رنگ پاشی در این روش از سرعت کمتری برخوردار است. در روش مادون قرمز ابتدا رنگ آمیزی صورت می‌گیرد، سپس قطعه در معرض اشعه مادون قرمز قرار می‌گیرد. این روش برای قطعاتی مناسب است که به دلیل به همراه داشتن ملحقاتی که قابل اشتعال یا تغییر حالت هستند، امکان قرار گرفتن در معرض حرارت را ندارند.

 

رنگ پاشی قطعات پلاستیکی-پایاپلیمرپارس

مواد پلیمری خودرو

در حال حاضر مواد پلیمری در صنعت خودرو سازی استفاده های بسیاری دارند، قطعات پلیمری خودرو را می توان جزو اصلی ترین قطعات برای ساخت خودرویی ایمن دانست. اخیرا استفاده از مواد پلیمری در خودرو سازی مانند دیگر صنایع وابسته به این ماده افزایش چشمگیری داشته است. با توجه به اهمیت استفاده از پلیمر در صنعت خودرو سازی قطعات پلیمری خودرو توسط تولید کنندگان بسیار زیادی در دنیا تولید گشته و در اختیار خودرو سازان قرار می گیرد.

آشنایی با قطعات پلیمری خودرو

همانطور که در بالا گفته شد کاربرد پلیمر در صنعت خودرو سازی اخیرا افزایش یافته است. استفاده از این مواد برای ساخت قطعات مختلف خودرو تاثیرات مثبت بسیاری برای این صنعت به دنبال داشته است. استفاده از قطعات پلیمری در خودرو ها، مزایای بسیاری دارد که به طور کلی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. کاهش وزن: قطعات پلیمری به طور معمول به اندازه بسیار کمتری نسبت به قطعات معمولی فلزی وزن دارند. این وزن سبکی می تواند به کاهش مصرف سوخت خودرو کمک کند.
  2. مقاومت در برابر خوردگی: قطعات پلیمری در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارند و بهترین گزینه برای استفاده در مناطق با آب و هوای رطوبتی هستند.
  3. ارائه انعطاف پذیری: قطعات پلیمری بسیار انعطاف پذیر و قابل تغییر شکل هستند و می توانند در ساختارهای پیچیده و طرح های مختلف استفاده شوند.
  4. مقاومت در برابر ضربه: قطعات پلیمری، در برابر ضربه و خراشیدگی مقاومت بالایی دارند و به عنوان جایگزین مناسب برای قطعات فلزی در نقاطی که نیاز به مقاومت در برابر ضربه دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.
  5. قابلیت بازیافت: مواد پلیمری قابلیت بازیافت بسیار بالایی دارند و می توانند بازیافت شوند تا به طور کلی پسماند و آلودگی محیط زیست کمتری ایجاد شود.
  6. هزینه کمتر: ساخت قطعات پلیمری نسبت به قطعات فلزی به طور کلی هزینه کمتری دارد و می تواند برای تولید خودروهای ارزان قیمت و ساخت خودروهای بیشتر استفاده شود.
  7. کیفیت بالا: قطعات پلیمری با کیفیت بالا تولید می شوند و در برابر تغییرات شدید دما مقاومت خوبی دارند.
  8. صدا و لرزش کمتر: قطعات پلیمری دارای ویژگی هایی مانند جذب لرزش، جذب صدا و کاهش وزن هستند که می تواند نویز و لرزش در خودرو را به حداقل برساند و رانندگی را راحت تر کند.
  9. ظاهری زیبا: قطعات پلیمری می توانند در رنگ ها و طرح های مختلف تولید شوند که می تواند به زیبایی خودرو کمک کند.
  10. عدم نیاز به رنگ آمیزی: بسیاری از قطعات پلیمری قابلیت رنگ آمیزی دارند و نیازی به پوشش دهی فلزی نیست که باعث کاهش هزینه و زمان تولید می شود.

با توجه به مزایای بسیار زیاد پلیمر در صنعت خودرو سازی امروزه شاهد تولید فرش های لاستیکی، نمد، بخاری، عایق ها، چسب ها، داشبورد، تمام اجزای صندلی اعم از فوم و پارچه، واشرها، روکش های سیم، سپر، سقف کاذب، تایر، موکت، تودری ها، ضرب گیرها، قطعات الکتریکی و… از مواد پلیمری هستیم. به طور کلی باید گفت تمام موارد ذکر شده جزو قطعات پلیمری خودرو می باشد، باور کردنی نیست ولی بدون استفاده از پلیمر در حال حاضر ساخت خودرو امکان پذیر نبوده؛ چرا که این ماده حتی در ساخت اجزای موتور خودرو نیز به کار گرفته می شود. با توجه به مزایای ذکر شده، استفاده از قطعات پلیمری در خودروهای جدید به عنوان جایگزین مناسبی برای قطعات فلزی معمول در نظر گرفته می شود.

قطعات پلیمری خودرو - پایاپلیمرپارس

 

انواع قطعات پلیمری خودرو

قطعات پلیمری خودرو ها، شامل قطعات مختلفی هستند که از مواد پلاستیکی ساخته شده و در اجزای مختلف خودرو به کار می روند. برخی از این قطعات عبارتند از:

1. صندلی ها: بسیاری از صندلی های خودرو امروزی دارای پوشش پلیمری هستند که علاوه بر سبکی و راحتی، مقاومت بالایی نسبت به رطوبت و خراشیدگی دارد.

2. پنجره ها و شیشه ها: شیشه های اتومبیل از پلیمر های شفاف تولید می شوند که در برابر ضربه ها و خراش ها مقاوم هستند و تاثیرات شدیدی که در مسیر حرکت خودرو بر سر آنها وارد می شود را تحمل می کنند.

3. سیستم های روانکاری: از جمله قطعات پلیمری خودرو، سیستم های روانکاری هستند که شامل مخازن سوخت، صافی ها و لوله های مختلفی می باشند.

4. شاسی و بدنه: بعضی از قطعات بدنه خودرو نیز از پلاستیک ساخته شده اند، از جمله بارهای شاسی، کاپوت و درب ها.

5. سیستم های خنک کننده: قطعات پلاستیکی سیستم های خنک کننده، شامل پوسته های فن و سیستم های تهویه هوا هستند.

6. سیستم های الکتریکی: برخی از قطعات پلیمری خودرو، مانند قطعات پوششی سیستم های الکتریکی مانند باتری و سیم های الکتریکی هستند.

7. سیستم های جلوبندی: قطعات پلیمری سیستم های جلوبندی، مانند بامپرها و قطعات پوششی دیگر نیز می توانند از مواد پلیمری ساخته شوند.

همانطور که گفته شد اغلب اجزای جانبی خودرو را قطعات پلیمری خودرو تشکیل می دهند. در حال حاضر تخمین زده اند که پلاستیکها و مواد پلیمری تقریبا 10 درصد از وزن کل خوردو را به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که روز به روز استفاده از قطعات پلیمری خودرو در ساخت ماشین های جدید افزایش می یابد.

با توجه به بررسی های انجام گرفته علاوه بر قطعات پلیمری خوردو که در بالا به آن ها اشاره شد، بخش های دیگری از خودرو را نیز می توان به کمک کامپوزیت ساخت. کامپوزیت به نوعی پلیمر که با متریال های دیگری ترکیب گشته اطلاق می شود. اما گذشته از آن بخش های دیگر خودرو را که می توان به قطعات پلیمری خودرو اضافه کرد شامل موارد زیر می گردد:

  • بدنه شامل چارچوب سقف و همچنین اتاق بار وانت می شود
  • شاسی میله هایی که منظور اتصال به کار رفته و شاسی اعضای مورب جلویی
  • سیسم انتقال قدرت که شامل محفظه پمپ آب و میله گاردان می شود
  • قسمت های داخلی خودور اعم از جک، میل فرمان و قاب پنجره

قطعات پلیمری خودرو - پایاپلیمرپارس

قیمت قطعات پلیمری خودرو

در حال حاضر رقابت ها در زمینه تولید قطعات پلیمری خودرو بسیار داغ می باشد. امروزه اکثر شرکت های خودرو سازی به دنبال ساخت خودرو هایی با ایمنی بالا هستند، این شرکت ها در تلاش اند که با استفاده از فناوری های جدید و دانش تخصصی خودروهایی با سوخت کمتر و ایمنی بالاتر تولید کنند. به جرئت می توان گفت صنعت خودرو سازی به کمک تکنولوژی روز دنیا و با تولید قطعات پلیمری خودرو به این موفقیت دست یافته است.

اما بهتر است بدایند قیمت قطعات پلاستیکی یا در واقع قطعات پلیمری خودرو نسبت به قطعات فلزی کمی گران تر بوده؛ با این وجود ما شاهد افزایش روز افزون استفاده از قطعات پلیمری در ساخت خودروهای مختلف هستیم، چرا که استفاده از قطعات پلیمری خودرو به کاهش وزن نهایی آن کمک بسیار زیادی می کنند.

به عبارت دیگر می توان گفت قیمت بالای قطعات پلیمری باعث نمی شود که خودرو سازان این ماده را در ساخت خودروهای خود استفاده نکنند. چرا که علاوه بر کاهش وزن خودرو به کار بردن قطعات پلیمری می توان در حفظ محیط زیست نیز قدم بلندی برداشت، بنابراین اهمیت و جایگاه این مواد را در صنایع مختلف مخصوصا صنعت ساخت خودرو سازی نادیده گرفتنی است.

بنر تماس با ما - پایاپلیمر پارس

 

 

نکته پایانی

رنگ پاشی قطعات پلاستیکی به منظور مقاومت، دوام، افزایش طول عمر و البته زیبایی و جلوه‌های بصری قطعه صورت می‌گیرد. در واقع رنگپاشی قطعات پلاستیکی امری بسیار تخصصی و حرفه‌ای بوده؛ در نتیجه بهتر است به متخصصین و افراد با تجربه و آموزش دیده واگذار شود.

قطعات پلیمری خودرو - پایا پلیمر پارس

سوالات متداول رنگ پاشی قطعات پلاستیکی

مزایا رنگ پاشی قطعات پلاستیکی چیست ؟

در واقع یکی از مهمترین اهداف و مزایای پوشش‎دهی و رنگ پاشی قطعات پلاستیکی کیفیت، کارایی، مقاومت قطعه و جلوگیری و محافظت از خوردگی سطح قطعه و به طورکلی دوام و طول عمر قطعه است. در کنار این مسئله، زیبایی قطعه نیز از مهمترین اهداف و مزایای رنگ پاشی قطعات پلاستیکی به شمار می‌آید.

معایب رنگ پاشی قطعات پلاستیکی چیست ؟

، رنگ پاشی قطعات پلاستیکی، مانند هر نوع خدمات دیگری ممکن است دارای معایبی نیز باشد. اینکه چگونه اصول و مراحل رنگ پاشی بر روی قطعه صورت می‌گیرد، نقش بسیار تعیین کننده‌ای در کیفیت رنگ قطعه خواهد داشت.

رنگ پاشی قطعات پلاستیکی خودرو چیست؟

امروزه در طراحی و تولید اتوموبیل‌های جدید، به منظور کاهش وزن و سبکی خودروها شاهد به‌کارگیری قطعات مختلف پلاستیکی به جای قطعات فلزی در آنها هستیم. حالا قطعات پلاستیکی به دلیل خواص مکانیکی بالا، ظاهر مطلوب و امکان رنگ‌پذیری جایگاه ویژه‌ای در صنایع خودروسازی دارند.